5 Şubat 2010 Cuma

FELLAH KÖFTE YADA SARIMSAKLI BULGUR KÖFTESİ

Fellah Köfte
selaaaam:)
arkadaşlar ben sizlerle bugün çok severek yediğimiz bir yemeğin tarifini paylaşmak istedim aslında bu yazıyı 1 şubat günü yazdım ama yayınlayamadan pc de sorun oldu ve kapandı açtıktan sonra yazı kayıtlarıma bakmak istedim çünki taslak olarak bekliyordur tamamlar yayınlarım diye düşündüm ancak o günden beri kayıtlarıma ulaşamıyorum sizlerde de böyle bir sorun varmı ne yapmalıyım bilemiyorum şimdi tekrar yazıp yayınlamak için oturdum bu köfteleri ara sıra yaparım ama birkaç gün önce yeşim arkadaşım da görüp canım çekince özlediğimi hissettim hemen ertesi gün yaptım misafirlerim de var yengem ve yeğenlerim Türkiye den tatile geldiler birlikte afiyetle yedik onlar için yaptığım bir sürü lezzetin tarifini de sırayla yayınlamak istiyorum nasip olursa neyse çok uzattım galiba tarife geçeyim:)
Malzemelerimiz:
2 su bardağı ince bulgur,
yarım su bardağı irmik,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı nkuru nane,
1 diş ezilmiş sarımsak,
isteğe göre tuz,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
arzu ederseniz biraz kimyon (ben kullanmadım)
2 yemek kaşığı un.
Önce ince bulguru ve irmiği bir kabın içine 3 bardak sıcak suyla ıslatın kabrması için karıştırıp kapatın suyu az gibi gelirse biraz daha ekleyin şişsin
sonra diğer malzemelerini ilave edip macun kıvamına gelene kadar yoğurun
küçük bir kaba su alıp ara sıra elinizi ıslatarak fındıkdan az büyük cevizden küçük yuvarlaklar yapın ve ortasına parmağınızla hafifce bastırın unladığınız bir tepsiye atın hamurunuz bitince eğer kişi sayısına göre köfteniz fazla ise fazlasını derin dondurucuda saklayabilirsiniz ben tepsiyle biraz dondurup sonra poşetliyorum öylece dondurucuda saklayıp gerektiğinde çıkarıp pişiriyorum lezzetinden hiç birşey eksilmiyor
 tencereye su koyup içine tuz ve biraz limon suyu ekleyerek kaynatın içine köfteleri attıktan sonra 10 dakika kadar pişirin yumuşamışsa süzerek içinden alın
Sosu için:
bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı domates salçasını koyup biraz çevirin (kokusu gidene kadar ) sonra rendelenmiş 3 adet domatesi ekleyin ve 1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı pulbiber,2 diş ezilmiş  sarımsak, arzu ettiğiniz kadar tuz,1 kahve fincanı(türk kahvesi fincanı) nar ekşisi eğer yoksa 2 kaşık limon suyu  hepsini ilave edip biraz da köfteleri haşkadığınız sudan ekleyin sosun kıvamı oluşunca köftelerle buluşturun biraz daha kaynatın sonra ateşi kapatıp dinlenmesi için bırakın yarım saat sonra servis edebilirsiniz yeşim arkadaşım diyorki kalan yemeği buzdolabında saklayıp ertesi gün mikrodalga fırında ısıtıp yiyebilirsiniz hiç bir farkı olmuyor ben mikrodalga kullanmıyorum kullananlar için aktardım eveeet Afiyet olsun mutfaklarınızın bereketi bol olsun


5 yorum:

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

İşte favorim, Mersinli komşu teyzemin yaptığı leziz köfteler. O sarısak tadı enfes. Ellerine sağlık canım. Kokusu burnuma geldi. Ağzımda da bir sulanma hissi :(

yeşim dedi ki...

ellerine sağlık canım.sizlere afiyet şifa olsun......kucak dolusu sevgiler yolluyorum...

oznurunelemekleri dedi ki...

hımmm harika bende de eşten dolayı adanalı sayıldıgımdan bu lezetli köfteleri yapamayı vede tabiki yemeyi cokkkk seviyorum ellerine saglık sevgiler

bellek dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK GERÇEKTEN.BENİM KIZIM BAYILIYOR BU KÖFTEYE.ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURTLADA GÜZEL OLUYOR.KANDİLİN MUBAREK OLSUN.

Adsız dedi ki...

selamun aleykum,

ellerinize saglik cok guzel gorunuyor:)afiyet olsun sizlerede.

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..