Selam arkadaşlar hepinize öncelikle hayırlı bereketli Cumalar ve tüm çocukların ayrıca içinde hala bir çocuk olanların 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını kutluyorum :D
ve bugün sizlere çok sık yaptığım ve yiyenler tarafından her zaman beğenilen rejim yapanlar ve perhizde olanlar için ideal hafif bir patlıcan yemeği bir tarifi anlatmak istedim bazen çay masamızda salataların yanında da yer alıyor haydi buyurun tarifimize
önce patlıcanlarımızı kaç adet yapacaksak közlüyoruz ben ocak üzerinde köz tercih ediyorum çünki fırında közlenince aynı tadı bulamıyorum sanki haşlanmış gibi oluyor artık nerede közleyeceğiniz size kalmış
ben ölçü olarak kendi yaptığım kadarını yani 4 adet bostan patlıcanıyla yaptığımı vereyim siz arttırabilir yada eksiltebilirsiniz kişi sayısına göre
patlıcanlar közlenince biraz sıcaklığının geçmesi için bir kenarda bekletin
bu arada 4 adet sivri biberi iri iri kesip 1 fincan (türk kahvesi fincanı) zeytinyağında hafifce çevirin
kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız 5 adet domatesi ve 1 tatlı kaşığı tuzu biberlere ilave ederek karıştırın kapağını kapatın ateşi kısıp pişmeye bırakın
bu arada da patlıcanları soyun iri iri kesin
yarı pişmiş olan biber domates karışımına ekleyin biraz karabiber ve pulbiber serperek kapağı kapalı kısık ateşte biraz daha karıştırmadan pişirin sonra yavaşca altüst edip suyuna bakın hiç yoksa 1 fincan sıcak su ekleyip 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın biraz dinlensin servis tabağına alıp ılınmasını bekleyin ve afiyetle yiyiiiin:)
lezzeti inanılmaz güzel deneyip görün sevgiler:D
17 yorum:
bizde bu yemeği çok yaparız.çok lezzetlidir gerçekten.eline sağlık
şeker hamuru tarifinizi dört gözle bekliyorum.hayırlı günler
Çok değişik bir tarif olmuş.Denemek lazım.Ellere sağlık.
canım ne kusuru.ben şeker hamuru tarifini yayınlıyacağın günü seve seve beklerim.bloğundaki tariflerde hepsi birbirinden güzel.
oh mis gibi köz patlıcan koktu sanki:)
ellerine sağlık canım..
Sizede hayırlı cumalar.
Lezzeti bol bir yemekmi desem salatamı desem ne olursa olsun lezzeti garanti ..
Aynı şekilde ama hiç su eklemeden salata niyetine yaparım bende
ellerine sağlık..
İlk defa duyuyorum .Ama malzemeleri harika görünüyor.Mutlaka denemek lazım. Eline sağlık.Sevgiler.
CANIM ELLERINE SAGLIK
KOZ PATLICANI COK SEVERIM TARIFI ALDIM HARIKA OLMUS
SEVGILER
sa,
hayırlı geceler blogunuzun ismini sevgili susamcorekotu'nda gördüm,
ellerinize sağlık,çok hoş bir sayfanız var
tam benlik olmuş be aynurum :) nasılda canım çekti şifa olsun yarasın
İşte o çocuk benim:))))
Canım elelrine sağlık bende çok severim ama bugünlerde reflüm benirahatsız ettiği için çok sevdiğim patlıcan ve sarımsaktan uzak kaldım:(
Bende seninkine bakarak idare edeyim:))
Mutlu pazarlar:)
Aynurcuğum ,
bizde bunun farklı bir versiyonunu yaparız,özellikle acı biber ve bir küçük domates kavurup içine birkaç adet yumurta kırıp sonra közlenmiş patlıcanları ilave edip karıştırıyoruz çok nefis olur.
Bende evde yapacaksam ocak üzerinde közlerim çünkü söylediğin gibi öyle daha lezzetli oluyor yalnız ocak ta,köz döküntülerinden berbat bir hal alıyor,bir de onun temizlenmesi işi çıkıyor :)
eline sağlık,sevgilerimle...
Canım degışık bır tarıf denemek ısterım .Kızartmadan yapılmasıda daha bır hoş.Ellerıne saglık.Kucak dolusu sevgıler...
işte ardığım lezzet.ellerine sağlık canım.ben deneyeceğim bunu.mutlu haftasonları
Aynur cuğum,
Harika bir lezzet payaşmışsın, ben geçen yıl ocağın üzerine konulan emaye ve delikli tabak gini bir aparat aldım,patlıcan biber közlemek içinmiş, bir iki kere denedim, güzel oluyor, ama bizim ev zaten bahçeli, yazın babam özel olarak ateş akar patlıcan biber közlemek için :))
Ellerine sağlık sevgilerimle...
Hımmm
bu yemeği çok zaman önce bir arkadaşım yapmıştı gerçekten dediğin gibi lezzetli nefis bir yemek ellerine sağlık canım....
Afiyetler olsun.
Sevgiler....
gerçekten lezzetli bir yemektir...
teşekkürler...
Yorum Gönder