24 Nisan 2010 Cumartesi

SİZ HANGİ GELİN TİPİSİNİZ?:D


SİZ HANGİ GELİNSİNİZ..ARKADAŞLAR..
bu yazıyı bloğunda gördüğüm zaman çok beğendiğim için bende yayınlamak istedim izin aldım ve Şengül hanım da izin verdi sağolsun kendisine de teşekkür ederim:)


TÜM ARKADAŞLARIMI MİMLİYORUM AMA CEVAPLARINIZI BENİM SAYFAMA YAZMANIZ LAZIM..SİZ HANGİ GELİNSİNİZ..





SİZ HANGİ GELİNSİNİZ..



Gelin-i Muazzama



Bu gelin çeşidinin melekten kanadı eksiktir, sayısı soyu tükenmekte olan kelaynaklardan da azdır. Özelliklerinin en başında marifetleri gelir. On parmağında her parmak başına 100 marifet düşer. Temiz, titiz, güler yüzlüdür ve mutfakta muhteşemdirler. Kocasına itaatkar, gelirine kanaatkar, bollukta sefak......ar, yoklukta cefakar, yavrularına fedakar, kayınvalide ve kayınpederine hürmetkar, eşinin tüm sülalesine hizmetkar, kendi ailesine vefakardır. Anlaşılacağı üzere böyle bir gelin sahibi olmak herkes için her açıdan karlıdır.



Çalışan Gelin



Genelde tahsillilerdir, eşine ekonomik destek için “hayat müşterektir” ilkesiyle hareket ederler. En sevdikleri dizeler “Çocuk da yaparım kariyer de” sözlerinden oluşur. Hem işe hem eve yetişirler, cebbar cevahir bir yapıları vardır. Planlı programlı hayat sürerler, hafta içi gelen misafirleri sevmezler. Kayınvalideleri ile sık görüşemedikleri için güller gibi geçinirler. Çocuklarının bakımı için her iki tarafın kayınvalideleriyle iyi geçiniyor olmasının ayrıca önemi vardır.



Hürrem Sultan Gelin



Bu tür gelinlerin ilm-i siyaseti çok gelişmiştir. Tüm siyasetlerini kocaları üzerinden yürütürler kayınvalideleri ile sıcak cephe savaşına girmezler. Eve yardımcı tutup tüm temizliği ona yaptırıp akşama eşine “Bütün evi tek başıma temizledim” diyerek nazlanma örneği beynelmilel tavırlarıdır. Kocaları tarafından el üstünde tutulurlar. Hayatlarından memnundurlar. Kayınvalideleri bu gelinlerle başta mücadele etse de bir süre sonra gelinin yapacağı küçük bir operasyonla etkisiz hale getirilir, köşeye sinmek suretiyle pes eder.



Sarımsak Gelin



Adını bir özdeyişten alır. “Sarımsağı gelin etmişler kırk gün kokusunu çıkarmamış” sözü itibariyle anlaşılacağı üzere bu gelin çeşidi dünürcülük, söz, nişan gibi nikah tarihine kadar olan bütün zamanlarda her yönden tercih edilen özellikler sunar. Ancak nikah töreni sonrasında işlerde ciddi bir değişim olur. O ilk zamanlardaki melek gelin adayının yerinde yeller esiyordur. Dışardan anlamak mümkün değildir. Zira kendilerinin teatral yönleri pek kuvvetlidir ve en iyi kadın oyuncu dalında Oscar ödülünü hak ederler. Bu tarz maharetlerle donanmış gelin karşısında duanın gücüne sığınılmasından başka çare yoktur. Çocuk yaptıktan sonra davranışlarındaki şiddet giderek artar.



Okumuş, beceriksiz, çalışan gelin



Bu gelin türü çoğunlukla bir evin bir kızıdır. Annesi tarafından nazlı bir şekilde büyütüldüğünden ev işlerine alıştırılmamıştır. Dolayısıyla temizlik ve yemek yapımından bihaberdir. Mutfağa girdiğinde bir UFO gibi hareket ederler, hiçbir mutfak araç ve gerecine aşinalığı yoktur. Çoğunlukla kendi yetersizliğinin farkında olduğundan kocasının sülalesine karşı bu boynu büküklüğünü iyi tavırlarıyla telafi etmeye çalışır. Geçimlidir, yeni aileye çabuk kaynar. Zamanla edineceği tecrübeler sonucu mutfak dünyasına bir yıldız gibi doğması muhtemeldir. Bu gelin türü gereken donanıma sahip olduğunda evin her işine koşturacaktır, yeter ki kendisine yol gösterecek iyi niyetli bir kayınvalideye düşsün.



Kül kedisi gelin



Bir üstte incelediğimiz gelin çeşidinin aksine bu gelinler anneleri tarafında evlilik hayatı için yetiştirilir. İlkokul çağlarından itibaren yemek yapar, dantel öğrenmesi de yine aynı tarihlere tekabül eder. Milyonlarca parçadan oluşan kendi ördüğü yatak örtüleri ve masa örtüleri ile mükellef bir çeyize sahiptir. Genelde ev hanımı olurlar ve titizlerdir. Günlük olarak halı silmek gibi takıntıları vardır. Çocukluktan gelen anne telkiniyle eşinin sülalesine karşı neye maruz kalırsa kalsın sesini çıkarmaz. Hafazanallah kayınvalide ya da Kösem Sultan türü kayınvalideye düşerse hayat felsefesi kan kussa da “kızılcık şerbeti içtim” demektir. Sevincini, kederini, hırsını, sinirini temizlik yaparak giderir.



Hafazanallah Gelin



Bu gelin tipleri de hafazanallah kayınvalideler gibi kaleme almaya dahi korktuğum bir gelin türüdür. Başında olanlara Rabbim’den sabır ve doktor kontrolünde anti-depresan öneririm. Bu gelinler sarımsak gelinler ile benzeşirler. Hafazanallah gelinler de tıpkı sarımsak gelinler gibi Oscar ödülüne layıktırlar ancak arada bir fark vardır: Sarımsak gelin en iyi oyuncu ödülünü, hafazanallah gelin en iyi senaryo, yönetmen gibi kamera arkası ödüllerini alır. Zira bu hanımlar işlerini saman altından yürütürler.





Gelin oldum yaktım kınamı

Dişi kuşum, yapmalıyım yuvamı

Kayınvalideyle iyi tutarsam aram

Küstürmem kendime kocamı..Alıntı..

16 yorum:

esra dedi ki...

Papatyacığım adresini verirsen eğer, sana çamlıca simidi göndereyim canım...çamlıcanın eteğinde oturuyorum atakentteyim...

esra dedi ki...

Ben biraz hürrem sultan oluyorum sanırım:)))he..he...Arkadaşlarım derler zaten ,sultanım diye takılırlar arada..kayınvalidemle ilgili değilde takılmaları, genelde sultan lakabım varır:)))

Krema Tadında dedi ki...

henüz gelin olmadığım için bir yorum yapamıyacam :)
ama çoğu gelinler sarımsak gelin gurubuna giriyor sanırım :)

edaca dedi ki...

:))) hahahaaaaa sahane bı ornektı gelın konusu :))


ablam yıne degısık yıne cok guzel bı patlıcan yemegı elelrıne saglık
sen sımdı bana tup felan aldırıp dukkanda yaptırıcannnnnn haa ....

bu arada kocam gunes gozlugu yollucak kubrayla sana dılımı tutım dedım ama :(( tutamıyom ıste ayse guzumada optık yolluyok :))

cumlenıze selam ablam

aydilber dedi ki...

kesinlikle hürrem sulatn gelinim başka söze gerek yok

umutluhayat dedi ki...

ben gelini muazzamayla biraz örtüşüyorum galiba.:)marifetlilik konusunda iddialı değilim ama ,eşime ,çocuğuma ve yuvama bağlılık ,fedakarlık ve eşimin ailesini kendi ailem gibi görmem konusunda uygun olduğuna karar verdim.

çok güzel ama hoşuma gitti bu yazı.sevgilerimle hemşehrim...

yeşim dedi ki...

aynurcum çok güldüm ya....baksen ne türler varmış...vallahi 25 yıllık evlilikten sonra gelinliğimiz kalmadı artık nerdeyse kayınvalide olma aşamasındayım...amaaaa....
yeni evliyken ne yalan söyleyeyim ben sanki biraz hürrem sultanmışım...
iyi hafta sonları diliyor çok öpüyorum canım...sevgiler...

GÜL dedi ki...

gelin değilim:)))))

kemalpaşatatlısı.com dedi ki...

Aynur cuğum,

Gelinleri okudum gülerek, sanırım ben de hürrem sultan tipine biraz benziyorum.Sevgilerimle...

Cahide dedi ki...

Ablam şimdi ne demeliyim bilmem ki,
Kaynanamı sık sık sarılır öperdim eskiden.Baktım karşılık alamıyorum bıraktım gayrı:P
Evlenirken masrafta ettirmedim.Biraz hünerim de vardır kendimce.Eşime çocuklarıma alakalıyımdır.Sen karar ver bakalım ben hangi gruptanım???

Unknown dedi ki...

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar hürremler çoğunlukta sanırım haaaa:)
ben aslında bir evin bir kızıyım ancak annem "el kapısı açacaksın her şeyi bilmen senin faydana yaptığın bana ise öğrendiğin kendine" diyerek ev işi el işi yemek gerekli hürmet ne varsa öğretti Allah razı olsun evlenince de hiç zorlanmadım haliyle yemeklerimin methi daha ben eşimin evine gelmeden önümden gelmiş:D
annem ve dünyalar iyisi diğer annem sayesinde ben sanıyorum Gelin'i Muazzama ve Kül kedisi karışımı bir gelinim eşimin akrabalarını kendi akrabalarımdan asla ayırmadan 23 yıl geçti çok şükür Rabbime herkesi sevdim herkesce sevildim ne mutlu bana inşaallah Rabbim hepimize gelin'i muazzamalar ve imanlı nasip etsin (amiiin)

Unknown dedi ki...

Cahidem sende anladığım kadarıyla benim gibi gelin'i muazzama ve kül kedisi karışımı gelinsin canım:D

keskinli dedi ki...

canim süper bir yazi banada mail yollugu ile gelmisdi ben calisan gelin tipine giriyorum:)) sanirim sevgiler ...güzel bir paylasim

lezzetmarifet dedi ki...

ne kadar gelin türü varmış:))gelin değilim ama gönül ister gelin_İ muaazzama olmak ama hürrem sultanda hiç fena değilmiş:)))

Jibek dedi ki...

Aynur ablam ben bu kategorilerin hiçbirne girmiyorum galiba:)

Kayınvalidem annemlerin arka sokağında oturuyor, hangisine yetişeceğimi şaşırıyorum, kendikendime aşırı sorumluluk yükleyip iki tarafada eşit davranmaya çalışırken biraz strese giriyorum, anneme gitsem kayınvalidem arar, kayınvalidemdeyken annem telefon açar orda çok kaldın dünden beri nerdesin çık gel der:P
Galiba ben paylaşılamayan gelinim :)))
Kayınvalidem çok hünerlidir maşallah, harika yemekleriyle beni şımartır:P Onlarda annemiz Allah onlardan razı olsun.

bininci tekil şahıs dedi ki...

Okumuş, beceriksiz, çalışan gelin'im, ve mutfakta yildiz olmaya adayim:))

Aynurun Mutfagından Denenmiş Tarifler Papatya Sef Nefis Lezzetlerle Sizlerleyim.. AYNURUN MUTFAGINDAN PAPTYA ŞEF TARİFLERİ Aradığınız Tüm Tarifler.. Sosyal Ağlarda Bizi Takip Edin..